Majatalosta majataloon ruokamatka

Äksyt Ämmät

Karjalainen ruokamatka, joka on palkittu Suomen parhaana ruokamatkailutuotteena 2015!

Majatalosta majataloon ruokamatka

Tervetuloa Pohjois-Karjalan katolle, aitojen makujen ja karjalaisen ruokakulttuurin alkusijoille. Rakkaudesta ruokaan valmistamme ruuan puhtaista raaka-aineista itäsuomalaista ruokakulttuuria kunnioittaen. Kussakin majatalossa pääset tutustumaan ja halutessasi opettelemaan karjalaisten herkkujen valmistusta. Kaikki majatalot kuuluvat Karelia à la carte- verkostoon, joka on pohjoiskarjalainen ravintoloiden, matkailu- ja elintarvikealan yritysten verkosto. Jokaisella majatalon emännällä on omat vahvuutensa ruoanlaitossa, joten vieras pääsee neljän erilaisen emännän ruokapöytään.

Ohjelman tiedot

Kausi:
ympäri vuoden
Paikka
4 majataloa
Kesto:
1-4 vrk
Henkilöt:
min. 2 hlöä
Yksittäinen hinta:
145 €/vrk/hlö
Hintaan sisältyy:
Täydenpalvelun ruokaretki majatalosta majataloon: yöpymiset majataloissa täysihoidolla (aamiainen, lounas, päivällinen), opastus ruokien valmistuksessa, sauna, matkatavara- ja henkilökuljetukset tai polkupyörä varusteineen retki-info. Lähtöpäivän ruokailuista hintaan kuuluvat aamiainen ja eväät kotimatkalle.
 
• Siirtymiset majatalosta majataloon ryhmän mukaan; polkupyörällä tai taksilla.
 
• Voit myös varata päivän ohjelman 75 €/hlö, ilman majoitusta.
 
• Minimihenkilömäärä 2 hlöä.

Tarkemmat tiedot

1. päivä | Ruisleipää tai yrttejä
Luomuruisleivän leipominen vaatii monenlaisia niksejä onnistuakseen. Majatalo Puukarin Pysäkin emäntä Anni opettaa kuinka oikea ruisleipä valmistuu vanhan juuren ja luomuruisjauhojen avulla. Tai jos tulet touko-kesäkuussa voit valita Yrttityöpajan, jossa emäntä opastaa villiyrttien hyötykäytöstä.

2. päivä | Karjalaiset leivonnaiset ja jälkiruoat
Laitala Lomien emäntä Henna tykkää herkuista karjalaiseen tapaan. Henna neuvoo niksit karjalaisiin leivonnaisiin ja ihaniin jälkiruokiin. Henna myös "tuunaa" karjalaisia herkkuja tähän päivään.

3. päivä | Kuinka ruokaa valmistetaan avotulella karjalaisella korostuksella?
Äksy Ämmä eli majatalo Pihlajapuun emäntä Minna tietää ja tuntee niin loimuttamisen, nuotiokalan kuin tikkuleivän valmistuksen salat. Miltäs kuulostaisi karjalaiset muurinpohjaletut kuhatäytteellä tai makeasti mansikoilla?

4. päivä | Karjalanpiirakat
Männikkölä Pirtin karjalanpiirakan tunnettaan maustaan ympäri Suomen. Ritva leipoo perinteiset ja gluteenittomat karjalanpiirakat, sultsinat kuin vatruskatkin yli 30 vuoden kokemuksella.

Äksyt Ämmät
Viemenentie 38, 75500 Nurmes, 0400 877085, aksyt@aksytammat.fi, www.aksytammat.fi
145 €
Hinta alk.
 Kesä
 Talvi
Sesonki
Tee varaus
Jaa somessa