Melontaviikko Hossassa

Upitrek

Omatoiminen, erähenkinen melontaviikko uuden Hossan kansallispuiston upeilla vesireiteillä.

Melontaviikko Hossassa

Tällä opastamattomalla melontaviikolla liikut Hossan erinomaisesti melontaan soveltuvilla vesireiteillä. Melot harjujen reunoilla kiemurtelevilla pienillä joilla ja saarien täplittämillä kirkasvetisillä pienehköillä järvillä.

Reitin varrella on muutamia koskia, jotka eivät kuitenkaan ole erityisen haastavia ja soveltuvat jonkin verran melontakokemusta omaaville. Iltaisin pääset nauttimaan leirielämästä nuotioineen, ennen kuin suuntaat kulkusi telttaan ja kääriydyt yöksi maakuupussin lämpöön.

Ohjelman tiedot

Kausi
1.6.-15.10.
Lähdöt
Sopimuksen mukaan
Kesto
8 päivää/7 yötä
Paikka
Hossa, Suomussalmi
Vaikeusaste
Keskivaikea. Sopii jonkinverran aiempaa melontakokemusta omaaville.
Hinta
270 €
Hintaan sisältyy
*Kanootin vuokra, melat, pelastusliivit, varustetynnyrit tai -säkit *Kuljetus Hossan Luontokeskukselta lähtöpisteeseen ja päätepisteestä Luontokeskukselle *Majoitus 1. ja 7. päivänä Karhunkainalon leirintäalueella *Rantasauna 1. päivänä ja leirintäalueen sauna 7. päivänä *Infomateriaali (kartat, reittikuvaukset ym.)
Hintaan ei sisälly
*Ruuat (hankittava etukäteen, Hossasta saatavilla pientä täydennystä)
Lisämaksusta
*Leirintävarustus (teltta, patjat, makuupussit) *Ruuanlaittovarustus (retkikeitin, kattilat, astiat, ruokailuvälineet) *Kuljetukset lento-, rautatie- tai linja-autoasemalta

Tarkemmat tiedot

Päivä 1: Saapuminen
Omatoiminen saapuminen Hossaan, jossa Luontokeskuksen henkilökunta luovuttaa sinulle varusteet ja ohjeistaa tulevaa matkaa varten. Majoitus teltassa Luontokeskuksen vieressä sijaitsevalla Karhunkainalon leirintäalueella, jossa pääset nauttimaan rantasaunan löylyistä.

Päivä 2: Melonta
Aamiaisen jälkeen autokuljetus melontaretken lähtöpisteeseen. Kun kanootti on pakattu, olet valmiina tarttumaan airoihin ja aloittamaan melontamatkasi Peranganjokea pitkin. Yöpyminen autiotuvassa Iso-Kukkurijärven rannalla.

Päivä 3: Melonta
Tänään reitti kulkee useilla eri järvillä ja matkalle osuu lukuisia koskia, vaikeudeltaan helposta kohtuulliseen. Lounastauon viettoon tai muuten vain levähtämiseen soveltuvia tulipaikkoja on tämän päiväisen reitin varrella useita. Ennen saapumistasi leiripaikalle Jatkonjärven rannalle ohitse vetotaivalta pitkin Lounatkosken, jonka ympäristössä on jäljellä paljon uittoperinteeseen liittyviä rakenteita sekä entisöity mylly.

Päivä 4: Patikointi
Tänään sinulla on mahdollisuus lepuuttaa käsivarsiasi ja tutustua alueeseen patikoiden. Suoraan leiripaikalta lähtee merkitty patikkareitti Jatkovaaran ympäri ja voit myös nousta vaaran päälle ihailemaan maisemia toisesta perspektiivistä.
Hossan vedet ovat kalaisia ja halutessasi voit yrittää pyydystää lounas- tai päivällistarpeiksi ahdin antimia. Vietät vielä toisen telttailuyön Jatkonjärven rannalla.

Päivä 5: Melonta
On aika palata hetkeksi "ihmisten ilmoille". Puoliltapäivin saavut Papinpetäjän rantautumispisteeseen, josta on vajaan kilometrin kävelymatka Hossan Luontokeskukselle. Luontokeskuksella on mahdollista nauttia lounasta, tutustua näyttelyyn sekä täydentää vesi- ja ruokavarastoja. Kun palaat kanoottiin, matkasi jatkuu Hossanjokea pitkin Kuikankosken rantamilla sijaitsevalle laavulle, jossa yöpyminen.

Päivä 6: Melonta
Tämä päivä vie sinut taas keskelle koskematonta erämaaluontoa. Melot Hossanjoella hiljaisuudessa, jota rikkoo satunnainen metson ääntely tai rastaan laulu. Hossa on poronhoitoaluetta, joten todennäköisesti tapaat matkallasi myös poroja. Leiriytyminen Tormuanjärven rannalla laavulla tai teltassa.

Päivä 7: Melonta
Viimeinen melontapäiväsi kulkee edelleen erämaisissa maisemissa ennen saapumistasi Kylmäjärvelle, jossa rantaudut Juntusrannan kylälle. Autokuljetus Hossan Luontokeskukselle ja viimeinen yöpyminen Karhunkainalon leirintäalueella teltassa.

Päivä 8: Paluu
Aamiainen ja kotimatka.

Hyvä tietää

- Yöpymispaikat on valittu kohtuullisten päivämatkojen mukaisesti, mutta halutessasi voit valita leiripaikan omien mieltymystesi mukaan.
- Melontamatka viiden päivän aikana n. 80 km.
- Patikoitava matka 19 km (ympyräreitti), myös lyhempiä reittivaihtoehtoja.

Upitrek
Kiviniementie 59, 87850 Paltaniemi, 040 733 9262, www.upitrek.com, www.kunnonlomat.com
270 €
Hinta alk.
 Kesä
 Talvi
Sesonki
Tee varaus
Jaa somessa