Marja-, yrtti- ja sieniretki Kuhmossa

Routa Travel

Opastettu retki Kuhmon metsiin ja soille villin ruoan etsimiseksi.

Marja-, yrtti- ja sieniretki Kuhmossa

Keväisellä retkellä etsimme edellisvuotisia karpaloita ja korvasieniä, alkukesästä yrttejä, myöhemmin kesällä mustikoita, juolukoita, lakkoja, villivadelmia, tatteja, rouskuja ja haperoita, syksyllä puolukoita, suppilovahveroita ja karpaloita. Se, mitä löytyy ja mitä saaliiksi saamme, riippuu sesongista, mutta aivan tyhjin korein retkeltä ei tarvitse palata.

Ohjelman tiedot

Kausi:
1.5.-30.9.
Paikka:
Kuhmo
Kesto:
n. 4 tuntia kuljetuksineen
Henkilöt:
3-7
Hinta:
45 €/hlö
Yksittäinen hinta:
100 €/hlö asiakkaan kyydissä.
Hintaan sisältyy:
Opastus ja kuljetus kahteen marja-/sienikohteeseen, juoma ja välipala. Keruusangot ja -korit, pakastuspussit saadulle saalille (mukaanotettaviksi).

Tarkemmat tiedot

Retki alkaa aamu- tai iltapäivällä Kuhmosta ja suuntautuu yleensä Kuhmosta itään, maksimissaan 40 km Kuhmosta. Retken aikana käydään vähintään kahdessa eri kohteessa etsimässä ja poimimassa marjoja, yrtteja ja/tai sieniä (sesongin mukaan). Retkellä tutustutaan sekä syötäviin että mahdollisesti löydettäviin myrkyllisiin lajeihin. Opas antaa marjojen ja sienten käsittelemisestä ja ruoanvalmistuksesta vinkkejä. Mikäli saalista saadaan kotiinvietäväksi asti, oppaalla on mukaan annettavaksi pakastuspusseja. Halutessanne voitte ottaa mukaan myös omia pakastusrasioita. Maastoretken jälkeen nautimme evästä ja juomaa metsässä ja ajelemme takaisin Kuhmoon.

Hyvä tietää

Pukeutuminen sään mukaan. Retkellä käydään myös suolla, joten kumisaappaat tai muut korkeampivartiset vedenpitävät kengät ovat parhaat jalkineet retkelle. Päähän on hyvä varata huivi, lippalakki tms. Varsinkin heinäkuussa hyttysmyrkky voi olla tarpeen.

Routa Travel
Jyrkäntie 936, 88900 Kuhmo, 044 2613 389, aki.karajaoja@gmail.com, www.routatravel.fi
45 €
Hinta alk.
 Kesä
 Talvi
Sesonki
Tee varaus
Jaa somessa