Itärajan patikkavaellus

Upitrek

Opastettu patikkavaellusviikko Itärajan retkeilyreitillä ja Hossan uuden kansallispuiston maisemissa. Kansainväliset takuulähdöt heinä-elokuussa. Ruska-ajan lähdöt ryhmille sopimuksen mukaan.

Itärajan patikkavaellus

Tällä opastetulla patikkavaelluksella liikutaan Kainuun itäosissa, Venäjän rajan läheisyydessä. Kävelemme vaellustyyppisesti majapaikasta toiseen päivärepun kanssa, matkatavaroiden siirtyessä autolla. Reitti kulkee läpi koskemattomien erämaametsien ja soiden, pitkin harjuja ja järvien rannoilla Itärajan retkeilyreitillä sekä uuden Hossan kansallispuiston hienoilla poluilla. Elokuun takuulähdöillä pääset nauttimaan kansainvälisestä matkaseurasta mukavassa pienryhmässä.

Matkan kohokohdat:
• Kainuulainen erämaaluonto
• Suomi100-vuotta kansallispuisto - Hossa
• Kansainväliset ryhmät
• ”Eräelämää” helposti ja turvallisesti

Ohjelman tiedot

Kausi
20.05.-30.09.
Takuulähdöt 2018
22.07.-29.07., 29.07.-05.08., 05.08.-12.08., 12.08.-19.08., 19.08.-26.08. ja 26.08.-02.09.
Kesto
8 päivää/7 yötä
Ryhmäkoko
Takuulähdöillä ei minimihenkilömäärää, max 13 hlöä.
Paikka
Suomussalmi
Kokoontuminen
Oulu/Kuusamo. Katso tarkemmat tiedot "hyvä tietää" -osiosta.
Vaikeusaste
Keskivaikea
Hinta
1000 €
Hintaan sisältyy
*Majoitus 2–4 hengen huoneissa (wc ja suihku käytävällä, 3. päivän majapaikassa ei sähköjä eikä suihkua vaan sauna ja ulkowc) *Aamiainen, retkilounas ja päivällinen päivittäin *Matkatavarakuljetus majapaikkojen välillä *Eräoppaan palvelut *Lentokenttäkuljetukset *Sauna päivittäin (paitsi saapumisiltana) *Kanootin vuokra 6. päivänä
Lisämaksusta
*Karhunkatseluretki (2. päivänä), kesto n 6 h, 80 €/hlö (ei saatavilla 19.08. ja 26.08.lähdöllä)

Tarkemmat tiedot

Päivä 1: Saapuminen
Saapuminen Oulun lentokentälle, jossa opas vastassa. Kuljetus Martinselkosen Eräkeskukseen. Majoitus ja päivällinen.

Päivä 2: Martinselkosen Eräkeskus–Arola, 16 km
Aamiaisen jälkeen lähdemme patikoimaan Martinselkosen luonnonsuojelu-alueen läpi kohti Arolan maatilaa. Luonnonsuojelualue on perustettu suojelemaan suomalaista erämaaluontoa, erityisesti soita. Alue on tärkeä monille linnuille ja hyönteisille, koska metsätaloustoimenpiteet eivät ulotu suojelualueille. Martinselkosessa vaeltaja näkee vetisiä soita ja pieniä järviä, vanhaa aarniometsää ja naavaisia kuusikoita. Arolaan saavumme iltapäivällä ja saunottuamme päivän hiet pois, pääsemme nauttimaan herkullisen päivällisen tilan vanhassa hirsipirtissä.

Päivä 3: Arola–Kovavaara, 19 km
Arolasta reitti kulkee kohti pohjoista seuraillen Venäjän rajavyöhykettä, jonne astuminen on tiukasti kielletty. Keltaiset rajavyöhykkeen merkit viitoittavat kulkuamme ja paikoin on mahdollista nähdä Venäjän puolelle. Lounastauon vietämme Metsähallituksen ylläpitämällä autiotuvalla. Lounaaseen kuuluu tietysti myös avotulella keitetty nokipannukahvi. Vaelluspäivän päätteeksi majoitumme Kovavaaran laella sijaitsevaan vanhaan, menneiden vuosikymmenten tunnelmaa henkivään hirsitaloon, jossa monet nykyajan mukavuuden loistavat poissaolollaan.

Päivä 4: Kovavaara–Hossa, 18 km
Aamiaisen jälkeen lyhyt autokuljetus vaelluksen lähtöpisteeseen. Tämän päivän reitillä on paljon soita, jotka ylitetään pitkospuita pitkin. Soilla ja järvillä voi usein nähdä kurkia ja joutsenia, mutta ahmaa, joka myös näillä kulmilla asustelee, harvoin onnistuu näkemään. Päivän päätteeksi saavumme Hossaan, jossa majoitumme entisellä rajavartioasemalla toimivassa majatalossa.

Päivä 5: Hossa, 13 km
Tänään pääsemme patikoimaan Hossan uuden kansallispuiston upeilla reiteillä. Kesäkuussa 2017 avattava puisto juhlistaa Suomen 100-vuotisjuhlavuotta ja on maamme 40. kansallispuisto. Hossa on tunnettu komeista harjuista ja mäntykankaista sekä kristallinkirkkaista kalaisista järvistä ja lammista, joita on yhteensä n. 130. Pysähdymme Hossan opastuskeskukselle lounaalle sekä katsomaan alueen luonnosta ja historiasta kertovaa näyttelyä. Iltapäivällä majoitumme Jatkonsalmen kämpälle, missä vietämme kolme viimeistä yötä. Päivän päätteeksi nautimme rantasaunan kuumista löylyistä.

Päivä 6: Melonta
Tämän päivän ohjelmassa on vaihteeksi melontaretki Hossan kapeilla järvireiteillä. Lähdemme melomaan suoraan Jatkonsalmen rannasta Huosiharjun rantamia seuraillen Seipiniemeen, jossa pidämme lounastauon. Paluumatka melotaan samaa reittiä ja innokkaimmat melojat voivat vielä tehdä lisälenkin Lounatkosken suuntaan. Ne, jotka mieluummin pysyttelevät kuivalla maalla, voivat tehdä omatoimisen patikkaretken Hossan poluilla.

Päivä 7: Värikallio, 16 km
Viimeisenä retkipäivänä patikoimme esi-isimme jalanjäljillä Värikalliolle, jossa pääsemme ihmettelemään n. 4000 vuotta vanhoja kalliomaalauksia. Kalliosta on tunnistettu yli 60 erilaista kuviota ja ne kertovat aikalaistensa elämästä ja ajasta, jolloin henget ja luonnonvoimat olivat kaikkialla läsnä. Nuotiolounaan nautittuamme patikoimme vielä takaisin Jatkosalmelle. Viimeisen illan ohjelmassa on luonnollisesti sauna ja maittava yhteinen päivällinen.

Päivä 8: Kotiinlähtö
Aamiaisen jälkeen kuljetus Kajaanin/Oulun lentokentälle.

Hyvä tietää

SAAPUMINEN
Kullekin ryhmälle järjestetään yksi kuljetus, joten tarkistathan aikataulun meiltä ennen lippujen varaamista.

Junalla/bussilla saapuminen on myös mahdollista, mikäli aikataulut sopivat kuljetuksiimme.

HUOMIOITA
Pidätämme oikeuden muuttaa ohjelman sisältöä (reittiä ja majoituspaikkoja), jos ryhmäkoko on alle 4 henkeä.

Upitrek
Kiviniementie 59, 87850 Paltaniemi, 040 733 9262, sales@upitrek.com, www.upitrek.com, www.kunnonlomat.com
1000 €
Hinta alk.
 Kesä
 Talvi
Sesonki
Tee varaus
Jaa somessa