Huskytrekkingviikko

Routa Travel

Päiväretket ystävällisten rekikoirien kera Kuhmon erämaiden harjureiteille, majoittumiset mukavasti hotelli Kalevalassa Lammasjärven rannassa. Viikko luontoa, liikuntaa, iloa ja hyvää oloa.

Huskytrekkingviikko

Jokainen retkeläinen saan "oman paikallisoppaan", rekikoiran, vetämään kulkua Kuhmon harjureiteillä. Huskylla on valjaat, joihin kiinnitetään joustolla varustettu vetoliina. Tämä vetoliina taas kiinnitetään toisesta päästään leveähköön vyöhön, jonka kaksijalkaiset patikoijat säätävät vyötärölleen. Näin varustettuna kuljemme kolme kokonaista päivää Kuhmon erämaan reiteillä.

Ohjelman tiedot

Kausi:
1.5.-30.9.2015
Paikka:
Kuhmo
Kesto:
6 päivää
Henkilöt:
2-12
Hinta:
alkaen Kuhmossa 848 €/hlö 2hh
Yksittäinen hinta:
Hintaan sisältyy:
Majoittumisen opastettuine ohjelmineen ja kuljetuksineen täysihoidolla hotelli Kalevalassa, päivävierailun huskytukikohtaan. Lisämaksusta kuljetukset Kajaanista, n. 38 €/hlö/suunta.

Tarkemmat tiedot

Majoittuminen, iltasauna ja illalliset on loman aikana järjestetty mukavasti Hotelli Kalevalassa, joka sijaitsee Kuhmon keskustan tuntumassa, kauniilla paikalla Lammasjärven rannalla. Loma on siten yhdistelmä erämaata ja hotellin palveluja, liikuntaa ja lepoa, sekä iloa, jonka innokkaat rekikoirat tartuttavat koko joukkoon. Viimeisen päivän ja illan vietämme koirien kotona, huskytukikohdassa, tutustuen rekikoirien elämään tarkemmin.

1. päivä: Saapuminen Hotelli Kalevalaan Kuhmoon. Illallinen.

2. päivä: Aamiaisen jälkeen koirien ja oppaan esittely Hotelli Kalevalassa. Kuljetus ensimmäiselle retkikohteelle, Siniselle Polulle (noin 30 min.). Reitti on saanut nimensä sinisinä välkkyvistä vesistöistä, joita patikointimatkan aikana näkyy molemmin puolin harjua. Seurailemme mäntyä kasvavaa kapeaa harjua koko päivän, lounastauon vietämme tulipaikalla järven rannassa. Mikäli metsäpalovaroitus estää tulen tekemisen, kokkaamme lounasta retkikeittimellä. Päivän aikana patikoimme yhteensä 12 km. Illalla hotellissa odottaa lämmin sauna ja myöhemmin illallinen.

3. päivä: Retki vähemmän tunnetulle suojelualueelle, Kieverrykselle, ihan Venäjän rajan tuntumaan (kuljetus 45 min. suuntaansa). Otamme retkelle useimmiten samat koirat, sillä jo ensimmäisenä päivänä suhde "omaan" koiraan on syntynyt, ja sen kanssa haluaa viettää muutkin päivät. Reitti on jälleen kuivassa harjumaastossa, paikoin satumaisen kauniissa jäkälikössä, johon tuulet mahtuvat puhaltamaan pieniltä järviltä. Reitin puolivälissä kuljemme jonkin matkaa rajavyöhykkeen reunaa, kuulette oppaalta tarinoita rajan läheisyydessä elämisestä. Reitin pituus on 5 km, joten yleensä aikaa jää myös onkimiseen ja elokuun retkillä marjastamiseen - mustikoita ja juolukoita löytyy ainakin maistettaviksi. Reitin varrella on rämeitä, joilta vielä elokuussakin saattaa löytyä suomuuraimia (eli lakkoja, kuten niitä Kuhmossa kutsutaan). Kesäkuun retkillä voimme maistella ylivuotisia karpaloita, joista talvi on vienyt terävimmän kirpeyden.

4. päivä: Iso-Palonen–Maariansärkät -alue on viimeisen retkemme kohde (45 min. kuljetus suuntaansa). Tällä suurehkolla suojelualueella on lukuisia reittejä, joista valitsemme ryhmälle sopivimman, reittien pituudet ovat 5-20 km. Tulipaikkojakin on useita, jollain niistä pidämme evästaukoa. Taukopaikat ovat kaikki järven rannassa, joten virkistävä uintikin on mahdollista.

5. päivä: Tänään huskyt kutsuvat koko iloisen joukon kotiinsa, Tervahovin kämpälle. Kämppä on entinen metsätyömiesten tukikohdan "teräväpää", nykyisin koirien ja oppaan vakituinen koti, husky- ja luontoretkien tukikohta. Tarhassa asustaa parisenkymmentä rekikoiraa, siperianhuskeja, alaskanhuskeja ja grönlanninkoiria. Kämppä on vajaan 30 min. ajomatkan päässä Kuhmosta, kahden järven välissä, 2 km lähimmästä naapurista, eli suorastaan paratiisi koirille ja luonnosta pitäville ihmisille! Vietämme koko päivän myöhäiseen iltaan tukikohdassa, opas kertoo huskien elämästä ja rekikoirien historiasta. Lämmitämme rantasaunan ja valmistamme ja syömme illallista sään salliessa ulkona grillauspaikalla.

6. päivä: Aamiaisen jälkeen kotimatkalle.

Hyvä tietää

Rekikoiran kanssa patikointi on hieman vaativampaa kuin normaali kävely reiteillä, sillä suurin osa koirista vetää koko ajan kulkiessaan. Herkkien aistiensa avulla koirat myöskin kuulevat ja haistavat luonnossa paljon asioita, joita ne haluavat mennä tutkimaan tarkemmin. Koira saattaa siten yllättäen vetäistä kanssakulkijaansa myös reitiltä sivuun, joten valppaana on koko ajan oltava.

Varusteet: Mukavat retkeily/ulkoiluvaatteet, sisäänajetut retkeily/lenkkikengät, sateen varalle sadevarustus (väh. takki), päiväreppu, vesipullo.

Routa Travel
Jyrkäntie 936, 88900 Kuhmo, 044 2613 389, aki.karajaoja@gmail.com, www.routatravel.fi
848 €
Hinta alk.
 Kesä
 Talvi
Sesonki
Tee varaus
Jaa somessa