Majatalosta majataloon -yrttivaellus

Äksyt Ämmät

Ylläty yrttien monipuolisuudesta, herkuttele ja hemmottele itseäsi. Luonnonyrttien kerääminen on rentouttava harrastus, luonnontuntemus lisääntyy kuin itsestään ja mieli virkistyy.

Majatalosta majataloon -yrttivaellus

Ylläty yrttien monipuolisuudesta, herkuttele ja hemmottele itseäsi. Luonnonyrttien kerääminen on rentouttava harrastus ja luonnontuntemus lisääntyy kuin itsestään ja mieli virkistyy. Vaelluksella opit paljon uutta yrteistä ja opit käyttämään niitä hyödyksi.

Ohjelman tiedot

Kausi:
Kesäkuu-elokuu
Paikka:
Nurmes-Valtimo
Kesto:
1-4 vrk
Henkilöt:
6-12
Hinta:
165 €/vrk
Hintaan sisältyy:
Yrttipäivän ohjelman, majoituksen, ruokailut ja saunan.

Tarkemmat tiedot

1. Yrttipäivä Päivä Puukarin Pysäkillä
Saapuminen Valtimolle Majatalo Puukarin Pysäkille. Yrttipäivänä tutustutaan luonnon yrttien maailmaan. Anni-emännän johdolla saamme peruskurssin metsistä ja pelloilta kerättävistä yrteistä, joita voi käyttää ruoanlaittoon, terveyden- ja kauneudenhoitoon. Keräämäsi yrtit kuivataan ja saat mukaasi pienen yrttipussin kotiinviemisiksi. Puukarin Pysäkissä herkutellaan hyvällä ruoalla. Ruoka on luomua ja ruoanvalmistuksessa käytetään oman tilan tuotteita ja luonnonyrttejä. Majoitus Puukarin Pysäkillä.

2. Yrttipäivä Laitalan Lomissa
Porotilan emäntä Henna tutustuttaa sinut kauneudenhoitoon yrteillä. Teet itsellesi rentouttavan jalkakylvyn yrteistä ja illalla saat hoitoa turvesaunassa. Yrttinen Louhisaaren juoma on Laitalan erikoisuus ja reseptin saat mukaasi! Majoitus Laitalan Lomissa.

3. Yrttipäivä Majatalo Pihlajapuussa Äksyjen Ämmien vieraana.
Pihlajapuussa kuntoillaan kevyesti Ämmien tahtiin. Melotaan Viemenjärven yli Minnan savusaunaan. Savusaunaa varten on tehty erilaisia vastoja metsästä. Koivuvasta on tietenkin se perinteisin, mutta miten olisi myös paju, pihlaja- tai katajavastat? Esimerkiksi paju poistaa särkyjä, desinfioi, lisää kudosten joustavuutta, vahvistaa munuaisia. Lepällä taas on antiseptiset lehdet ja ne poistavat särkyjä, vahvistavat ruuansulatusta ja rahoittaa mielen. Katajavasta on kokemus!. Kuuma vesi pehmentää neulasia. Kataja hoitaa reumaa, edistää ruuansulatusta ja aineenvaihduntaa. Savusaunan jälkeen nautitaan loimulohiateria kodassa yrttien kera. Majoitus Majatalo Pihlajapuussa.

4. Yrttipäivä Männikkölän Pirtillä
Männikkölässä rauhoitutaan. Ritva-emännän päivässä on yrttiretkeä, joogaa ja karjalanpiirakoiden leipomista! Yrttiretkellä käydään luonnosta etsimässä salaattitarpeita illan maukasta ateriaa varten. Ritvalla on maan maukkaimmat karjalanpiirakat ja tämän päivän jälkeen osaat itsekin leipoa melkein yhtä hyviä. Majoittuminen Männikkölän Pirtillä.

Hyvä tietää

Majatalosta majataloon siirrytään ekologisesti pyöräillen. Tarvittaessa järjestyy kuljetus.

Lisähinnasta: pyörä + kypärä + satulalaukut 55€ /vaellus. Kuljetukset 10 €/hlö.

Äksyt Ämmät
Viemenentie 38, 75500 Nurmes, 0400 877085, aksyt@aksytammat.fi, www.aksytammat.fi
165 €
Hinta alk.
 Kesä
 Talvi
Sesonki
Tee varaus
Jaa somessa