Kuhmon Kamarimusiikki 2018

Kuhmon Kamarimusiikki

Kuhmon Kamarimusiikki soi 49. kerran 14.−28.7.2018. Kesän teemana on Unelmien kauppa.

Kuhmon Kamarimusiikki 2018

15 päivässä
yli 70 konserttia
lähes 350 teosta!

Esiintymässä
160 taiteilijaa
Suomesta ja
eri puolilta
maailmaa.

"Vahvuuksina
valoisat yöt,
siniset järvet,
kotoisa ilmapiiri ja
ainutlaatuinen musiikki!"
- Festspiele-lehti 2012

Ohjelman tiedot

TEEMA, KONSERTIT, LIPPUJEN HINNAT

Heinäkuun kahden viimeisen viikon ajaksi Kuhmo täyttyy unelmista, sillä Kuhmon Kamarimusiikin teemana on Unelmien kauppa. Tarjonta on entistäkin runsaampaa, koska festivaali käynnistyy jo lauantaina 14.7. ja kahden viikon aikana koetaan lähes sata erilaista tilaisuutta. Viimeiset konsertit kuullaan lauantaina 28.7.

Tarjolla on runsaasti perinteisiä kamarimusiikin suurteoksia tuttua Forelli-kvintettoa myöten, mutta valikoimissa on myös yllättäviä uutuuksia. Suuria kokonaisuuksia ovat mm. Beethovenin neljäs pianokonsertto ja Schubertin keskeneräinen sinfonia, jotka kuullaan historiallisesti autenttisina esityksinä. Myös suosikkiooppera Carmen kuullaan kamariversiona. ”Tämän oopperan kohdalla kaikkea muuta on jo kokeiltu paitsi pelkistämistä, ja tässä versiossa mennään musiikin ytimeen”, taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn kuvaa sovitusta, joka on tehty alun perin Peter Brookin maineikkaaseen esitykseen.

Unelmia välittää kuulijoille yli sata kotimaista ja kansainvälistä huippumuusikkoa kuten pianisti Nino Gvetadze, vuoden 2010 Sibelius-viulukilpailun voittaja Nikita Boriso-Glebsky, sellisti ja kapellimestari Klaus Mäkelä, klarinetistit Lauri Sallinen ja Christoffer Sundqvist, bandoneonin taitaja Marcelo Nisinman ja laulaja Romina Basso. Yhtyeitä ovat mm. jousikvartetit Meta4, Borea, Danel ja Enesco sekä Storioni-pianotrio.

Ohjelman tarkka sisältö ja esiintyjät löytyvät festivaalin kotisivulta www.kuhmofestival.fi.

Konserttilippujen hinnat ovat edulliset. Tunnin mittaisen konsertin hinta on 18,50 euroa ja väliajallisen kahden tunnin konsertin hinta 26,50 euroa.

Maksullisten konsertin lisäksi festivaalilla on lukuisia ilmaistilaisuuksia. Näiden joukossa ovat mm. oppilaskonsertit, päivän ohjelmaesittelyt ja taidenäyttelyt.

KONSERTTIPAIKAT

Konsertit pidetään Kuhmo-talon akustisesti erinomaisessa Lentua-salissa, festivaalin kulttipaikassa Kontion koulussa sekä Kuhmon kauniissa puukirkossa. Kesällä kokeillaan myös ensimmäistä kertaa vuoden alussa valmistuneetn Tuupalan alakoulun uutta salia. Kaikki konserttipaikat ovat kävelyetäisyydellä toisistaan. Suosittu kulkuväline niin taiteilijoilla kuin yleisölläkin ovat myös pyörät.

MATKUSTAMINEN KUHMOON, MAJOITUS, MUUTA OHJELMAA

Kuhmo sijaitsee Itä-Suomessa puhtaiden järvien ja raikkaiden metsien keskellä. Helsingistä Kuhmoon on matkaa 600 kilometriä. Matka taittuu nopeiden lentämällä Kajaaniin (n. 1 h) ja siitä lentotaksilla/bussilla Kuhmoon (n. 1,5 h).

Kuhmossa voi majoittua mm. hotelleihin, lomakyliin, leirintäalueille tai matkakoteihin. Erikoisen suosittua on myös vuokrata kuhmolaisperheeltä omakotitalo tai kerrostaloasunto kokonaan omaan käyttöön!

Konserttien lomassa Kuhmossa voi nauttia muusta kuhmolaisesta kulttuuri- ja luontotarjonnasta.


Tarkemmat tiedot

Festivaalin ohjelma, taiteilijat ja paljon muuta tietoa löytyvät kotisivulta www.kuhmofestival.fi.

Hyvä tietää

Majoitusta voi kysyä suoraan näiltä Wild Taigan sivuilta löytyvistä majoitusliikkeistä.

Lisää majoitusliikkeiden yhteystietoja löytyy festivaalin kotisivulta www.kuhmofestival.fi

Lisätietoja: Kuhmon Kamarimusiikki, puh. 08 652 0936 tai sähköposti kuhmo.festival@kuhmofestival.fi

Kuhmon Kamarimusiikki
Torikatu 39, 88900 Kuhmo, 08 652 0936, kuhmo.festival@kuhmofestival.fi, www.kuhmofestival.fi
18,50 €
Hinta alk.
 Kesä
 Talvi
Sesonki
Tee varaus
Jaa somessa